Creme Brulèe a la Dea
Kuigi mul endal ei ole veel olemas Creme Brulèe vorme ega ka leegiheitjat, avaldan ma selle suurepärasesest maitseelamusest ajendatuna palutud retsepti. Niisiis, allora:
Creme Brulèe a la Dea
400 g vahukoort
140 g piima
4 sl suhkrut
4 munakollast
1 vanillipulk (-kaun vms)
Sega kokku vahukoor, piim, suhkur, munakollane ja ava vaniljepulk. Sega hästi!
Pane 2 tunniks külmkappi. Võta vaniljepulk segu seest ära ja jaga segu 6 vormi. Väga tähtis! Vormid peavad olema siledal pinnal ja sa ei pane vormi rohkem segu kui umbes kolmveerandi jagu (2 ½).
Võta pann, pane sinna täidetud vormid ja pane pannile nii palju kuuma vett, et need kataksid vormid poolest saadik. Ahi peab olema eelnevalt kuumaks aetud. Pane 2 tunniks ahju 100 kraadises kuumuses.
Uuesti külmkappi 1-2 tunniks.
Kõige lõpuks pane 1 teelusikatäis suhkrut ja karamellista see leegiheitjaga.
Sel moel tehtud Creme Brulèe oli kõige maitsvam, mida olen kunagi proovinud! Ja selle valmistamiseks kulub ju vaid 6 tundi...
Enda jaoks uudne variant, et otsisin lisainfot toiduvalmistamise kohta veel ka netist: http://www.toidutare.ee/foorum.php?teema=883
0 Comments:
Post a Comment
Subscribe to Post Comments [Atom]
<< Home