Tuesday, October 07, 2008

Creme Brulèe a la Dea


Kuigi mul endal ei ole veel olemas Creme Brulèe vorme ega ka leegiheitjat, avaldan ma selle suurepärasesest maitseelamusest ajendatuna palutud retsepti. Niisiis, allora:


Creme Brulèe a la Dea

400 g vahukoort

140 g piima

4 sl suhkrut

4 munakollast

1 vanillipulk (-kaun vms)


Sega kokku vahukoor, piim, suhkur, munakollane ja ava vaniljepulk. Sega hästi!

Pane 2 tunniks külmkappi. Võta vaniljepulk segu seest ära ja jaga segu 6 vormi. Väga tähtis! Vormid peavad olema siledal pinnal ja sa ei pane vormi rohkem segu kui umbes kolmveerandi jagu (2 ½).

Võta pann, pane sinna täidetud vormid ja pane pannile nii palju kuuma vett, et need kataksid vormid poolest saadik. Ahi peab olema eelnevalt kuumaks aetud. Pane 2 tunniks ahju 100 kraadises kuumuses.

Uuesti külmkappi 1-2 tunniks.

Kõige lõpuks pane 1 teelusikatäis suhkrut ja karamellista see leegiheitjaga.

Sel moel tehtud Creme Brulèe oli kõige maitsvam, mida olen kunagi proovinud! Ja selle valmistamiseks kulub ju vaid 6 tundi...

Enda jaoks uudne variant, et otsisin lisainfot toiduvalmistamise kohta veel ka netist: http://www.toidutare.ee/foorum.php?teema=883

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home